Ervaringen met de Goed Gezond Groep

Maar hoe werkt de Goed Gezond Groep in de praktijk? Daar laten we graag anderen voor aan het woord, bijvoorbeeld een huisarts die al met ons samen werkt. Zij kunnen het beste uit de eerste hand vertellen hoe zij de zorg ervaren die onze huisartsen leveren.

John Schuurmans, Huisarts te Oss

”Nu bijna 7 jaar geleden werd ik getroffen door een hersenbloeding en ben ik 5 jaar later mijn registratie als huisarts verloren. Verkopen van de praktijk bleek geen sinecure, totdat de Goed Gezond Groep ten tonele verscheen. Ze wisten mij te overtuigen om de stap te maken, mede omdat de praktijk inclusief personeel kon worden behouden.

Al vrij snel kreeg ik door dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ten eerste kreeg mijn personeel alle ruimte om de werkomstandigheden te verbeteren. Vele verzoeken werden ingewilligd en ook de praktijk werd volledig opnieuw ingericht. Daarnaast werd aandacht besteed aan het personeel, wat heeft geresulteerd in vaste werkkrachten. Ook voor vervanging wordt gezorgd in geval van ziekte of vakantie, terwijl er tevens wordt gedacht aan het opleiden van extra personeel. Tot slot laat de Goed Gezond Groep zijn waardering blijken middels een uitstapje met de praktijk, een jaarlijks kerstpakket en natuurlijk het alles omvattende GGG-feest.

Kortom: ik ben van mening dat de keuze die ik heb gemaakt, zeer goed heeft uitgepakt en dat ik terugkijk op een zeer geslaagd eerste jaar. Overdag wordt er stevig doorgewerkt, maar na 5 uur ben ik vrij en zijn alle beslommeringen van een huisartspraktijk in goede handen. Voor iedereen die wil stoppen met zijn praktijk is de Goed Gezond Groep zeker een optie om over na te denken, zeker als je zelf nog even door wilt werken.”

Ron Snijders, partner van huisarts

Amsterdam, 8 december 2022

”Met het plotseling overlijden op 1 oktober 2022 van mijn vrouw Karen Reinds, die praktijkhoudster was van heros huisartsen aan het Osdorpplein in Amsterdam, heb ik – als niet-huisarts en niet-praktijkhouder – haar prachtige praktijk midden in een groeiperiode, ter overname moeten aanbieden.

Met een tijdelijk projectteam heb ik vanaf 11 oktober 2022 een overnamedossier opgesteld met daarin alle relevante informatie over de praktijk. Daarin ook een minimumvraagprijs met de oproep aan kandidaten om met een aantrekkelijker voorstel te komen. Bovendien de vraag om schriftelijk een visie te geven op de toekomst van heros huisartsen. Daarnaast hebben we een communicatieplan opgesteld om geïnteresseerde partijen te benaderen. Onderdeel van dat communicatieplan was een profielschets van de kandidaat die we zochten. Daarmee hebben we ongeveer 1000 contacten benaderd.

Daarop kwam een grote respons van maar liefst 17 overname-kandidaten. Uiteindelijk 14 kandidaten hebben we op twee kijkdagen op 12 en 13 november 2022 individueel op de praktijk rondgeleid en gesproken. Vervolgens werden kandidaten uitgenodigd om in een door ons aangeleverd format overnamecontract hun definitieve voorstel te doen als ook hun visie aan te leveren binnen twee weken. Hierop hebben uiteindelijk 7 kandidaten een compleet bod uitgebracht.

Kenmerkend voor de doortastendheid van Jaco Beeker is, dat hij al meteen na de kijkdagen per mail zijn aanbod deed. Kort daarop alsnog in het door ons aangeleverde contract-format. Zonder “slimme” kanttekeningen of voorwaarden van zijn kant aan dat contract. En ook garanderend dat de overdracht per 31 december 2022 – voor mij persoonlijk belangrijk – een feit zou zijn. En met een zeer reëel – hoewel niet het beste – financieel bod. Maar wel met een visie die erg aansloot op onze profielschets. En die je ook terugleest op de website van Goedgezondgroep BV. Binnen enkele weken na de start van de communicatie hadden we al complete overeenstemming met hen. En de contracten zijn op 30 november getekend. Uiteraard wilde hij ook graag snel kennismaken met het team en dat is ook al op 8 december 2022 gebeurd.

Uit de 7 kandidaten hebben we met overtuiging voor Goedgezond BV gekozen. Op alle door ons van tevoren geformuleerde beoordelingscriteria scoorden zij uitstekend. Jaco Beeker/Goedgezondgroep BV sprong er overigens voor mij direct al uit: In email-contacten en telefoontjes voorafgaand aan de kijkdagen en zeker ook op de kijkdag zelf presenteerde hij zich empathisch naar mijn persoonlijke situatie, snapte enorm mijn haast om zo spoedig mogelijk de praktijk in betrouwbare handen over te kunnen dragen. En presenteerde zich verder als rustig, no nonsense, doortastend, huisarts pur sang (hij is 3e generatie huisarts), zorgondernemer met hart voor patiënten en medewerkers en aandacht voor de menselijke maat. En dus ook met begrip en aandacht voor de medewerkers van heros huisartsen, die hier ook maar ineens mee geconfronteerd werden. Goedgezondgroep BV is een familiebedrijf en dat merk je in vele opzichten: Non-hiërarchisch, platte organisatie, informeel. En ze willen nieuw aan te trekken praktijken graag ook in dat familiegevoel betrekken. Het managementteam, bestaand uit Jaco, zijn vrouw, zijn zoon, zijn dochter en een goede vriend, toont zich in elk opzicht betrokken en heeft onderling een mooie verdeling van aandachtsvelden gemaakt. Daarmee huisartsen, POH-ers en doktersassistentes zoveel mogelijk ontzorgend, zodat zij zich op hun kerntaken kunnen richten.”

Hanneke Dekkers, doktersassistente te Oss

”Ik heb in de voormalige praktijk van dr Schuurmans gewerkt, een kleine praktijk waar we de laatste jaren dadelijks een andere waarnemend huisarts hadden.

Sinds de overname van de Goed Gezond Groep is hier meer rust in gekomen. Er zijn waarnemend artsen die op vaste dagen werken. Het is fijn dat we deze doorstart konden maken, na jarenlange onzekerheid en wisselingen.

De praktijk is nu twee keer zo groot geworden, maar het persoonlijke contact met patiënten blijft prioriteit. Ook de assistentes zijn samengevoegd en die overname verliep erg goed. Er is een prettige onderlinge sfeer en ik ga met veel plezier naar m’n werk.”

Bauke de Jong, praktijkhouder De Westereen

Mijn naam is Bauke de Jong, praktijkhouder bij Huisartsenpraktijk De Westereen onderdeel van de Goed Gezond Groep. Sinds februari 2023 ben ik werkzaam in de praktijk en de voordelen van onze samenwerking zijn enorm. De Goed Gezond Groep is betrokken, innovatief en zet alles op alles om je als praktijkhouder te ondersteunen.

Hoewel ik vroeg in mijn carrière een praktijkhouder wilde worden, wist ik aanvankelijk nog niet in welke vorm. Inmiddels krijg ik de ruimte om mij als praktijkhouder te ontwikkelen en daarbij krijg ik alle nodige ondersteuning van het professionele managementteam van de Goed Gezond Groep. Boekhouding, contracten, inkoop, declaraties, personeelszaken: je kan alles aan ze overlaten. Als praktijkhouder houd je echter ten allen tijde je inspraak en blijf je betrokken op een niveau dat goed bij jou past.

Overweeg je een samenwerking met de Goed Gezond Groep, maar wil je eerst zien hoe het er in de praktijk uit ziet? Neem dan vooral contact met me op of kom een keertje meekijken in onze prachtige praktijk.

Silvana Hessels, doktersassistente te Oss

”Ik ben ruim 12 jaar geleden begonnen bij een solopraktijk in Oss, en nu ruim twee jaar werkzaam hier binnen de Goed Gezond Groep. Deze praktijk in Oss bestaat uit twee samengevoegde praktijken. Met het samenvoegen met de andere praktijk voegden ook de medewerkers zich bij ons, dat betekende dat ik plots veel collega’s had: nieuwe assistentes, nieuwe praktijkondersteuners en een nieuwe huisarts. In het begin was het de kat uit de boom kijken en wennen aan een nieuw huisartseninformatiesysteem en een locatie. Inmiddels hebben we allemaal onze draai gevonden en zijn we een hecht team geworden!”