Hoe gaat zo’n overname in zijn werk?
Eigenlijk is het niet zo’n goed idee om over een overname te spreken want wij denken meer in termen van “overdracht” .
Om te schetsen hoe dat in zijn werk zou kunnen gaan schetsen we een paar mogelijkheden.
De huisarts die zijn praktijk zou willen overdragen heeft de wens dat op termijn te doen en is nog niet van plan de deur achter zich dicht te trekken;
-In dat geval zouden we de praktijk kunnen overnemen met alle lopende contracten voor personeel , praktijk, diensten en leveranciers. De overdragende huisarts kan dan bij ons in dienst blijven als HIDHA of als ZZP arts.
-Een tweede variant zou kunnen zijn dat we een maatschap vormen met de overdragende huisarts en daarbij delen we de lusten en de lasten maar kan de mate waarin dat gebeurt steeds op basis van afspraken worden bepaald. (Bijvoorbeeld een glijdende schaal waarbij de overdragende arts een steeds kleiner deel van zijn praktijk houdt terwijl wij ingroeien)
De huisarts wil eigenlijk stoppen en heeft geen behoefte nog langer verbonden te blijven.
-Een volledige overname van alle lusten en lasten is dan aan de orde en onze voorkeur heeft het dan wel om een kleine periode van transitie in te gaan zodat personeel en patiënten kunnen wennen aan de nieuwe situatie.
In al deze gevallen kunt u vertrouwen op onze deskundigheid ; Sander voor huur en koop contracten. Huub voor de financiële ondersteuning. Peter voor accreditatie , regio en keten afspraken. Eva voor medisch inhoudelijke sturing. Anne voor automatisering en personeel. En Jaco en Jolande voor ondersteuning van het proces.
Er zijn overigens nog oneindig veel varianten en wij staan open voor uw visie, laat het ons weten!